Dala Veteran 2016

Gamla världsmästare

Det kryllade av gamla Världsmästare i skogen i Saxdalen på tisdagsförmiddagen den 9 augusti då Grangärde OK arrangerade Dala Veteran OL med 120 startande på Rolf Bjäruds banor. Kalle Johansson från Hedemora var en av dem. Kalle reviderade kartan för några år sedan men förklarade efter målgång att han trots detta inte har någon fördel av detta.

Tävlingen blev tyvärr lite utdragen då en av deltagarna blev kvar i skogen i mer än tre timmar. Ett flertal personer i arrangörsstaben sökte av olika tänkbara områden i närheten. En polispatrull tillkallades och lyckligtvis kom deltagaren tillbaka till sin bil på parkeringen i samband med att polisen kom på plats. Löparen hade dock inte passerat målet och stämplat ut sig efter återkomsten.

”Kalle Johansson - Världsmästare och kartritare.”

• Kalle Johansson - Världsmästare på plats i Saxdalen

Lars Dahlströms foto.

• Utstämpling efter målgång

”Torbjörn Ottosson längtade "hem till byn" och var bara 1 minut och 40 sekunder från seger på den längsta banan.”