Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015

 

Styrelsen för Grangärde OK avger härmed följande verksamhetsberättelse för år 2015

Under 2015 har styrelsen haft följande sammansättning: Wiking Dahlgren (ordförande), Irma Bjärud, Lars Dahlström (kassör), Inger Mattsson (sekr), Tryggve Ottosson (vice ordf), Johan Eriksson och Sonja Sandström (vice sekr).

VB-Stafetten

Med en imponerande insats på sista sträckan kunde André Andersson föra sitt lag till seger i VB-Stafetten, som avgjordes i terrängen invid Mångdalastugan i Nyhammar den 2 juni. André plockade in över sex minuter på sista sträckan och var i mål nästan två minuter före tvåan i mål.

Tävlingen som i år arrangerades av Grangärde OK är en årligen återkommande orienteringsstafett över tre sträckor för orienterarna i Västerbergslagens OL. Ungdomsledarna Lena Petrisi och Jakob Wedman hade på förhand försökt skapa så jämna lag som möjligt. För många ungdomar i klubben är det här det första tillfället att springa stafett över huvud taget och en viktig inkörsport till framtida tävlingar i lite större sammanhang.

Tyvärr så var vädrets makter inte så nådiga den här kvällen med ihållande regn och blåst. Banorna i den fina terrängen i Nyhammar hade lagts av Lars Andersson.

Dala Veteran-OL

Rolf Bjärud hade valt ”hemmaplan” i Gonäs för banorna vid årets Dala-Veteran OL. Rekorddeltagande med hela 148 startande på de 8 banorna.

VB-Serien

Den 25 augusti var det åter dags för orientering i Gonäs med deltävling i VB-Serien. Totalt deltog 69 orienterare på Rolf Bjäruds banor.

Mästerskapstävlingar

DM Stafett 30 aug  Stora Tuna IK

Tryggve Ottosson ingick i VB OL:s segrarlag i H60 tillsammans med Hans Andersson (SOK) och Hans-Erik Lang (LOK).

DM 5-6 sept  OK Malmia

Guld till Tryggve Ottosson i H55 med en förkrossande överlägsenhet, nära 9 minuter före 2:an på Långdistansen. Inger Mattsson samlade på silvermedaljer i D60 med två 2:a platser i Medel- och Långdistans. Nämnas kan också att Grangärde OK bidrog med funktionärshjälp vid OK Malmias DM-tävlingar i Björnhyttan både den 5 och 6 september.

Naturpasset

Totalt under sommaren såldes 46 st Naturpass. Naturpasset är ett populärt inslag bland sommarktiviteterna i Grangärdebygden där aktiviteten kan ske antingen till fots eller med cykel. Ansvariga för arrangemanget har varit Johan Eriksson och P-O Boström.

Kartritning

Under hösten 2015 inköptes grundmaterial från Lantmäteriet i form av Laserdata över hela Ludvika kommun och GSD-Fastighetskarta över ett område, som täcker i stort sett de områden vi tidigare har ritat kartor över från Saxdalen i söder till Nyhammar i norr.